Over ons

“Ontstaan vanuit een behoefte: Animal Riding”

Ons verhaal

Animal-Riding is ontstaan in 2008 in Nederland bij een gezin met een passie voor ondernemen en paarden. De oudste dochter van het gezin reed al volop op echte pony’s en de jongste wilde ook oh zo graag… maar was echt nog te klein. De ouders konden op dat moment niets anders voor de jongste vinden dan een paardje van pluche waar je op kon zitten maar dat niet kon bewegen. Omdat ze zich voor konden stellen dat er veel meer ouders tegen dit probleem aan liepen ontstond het volgende idee: Een speelgoed paard waar je door middel van een echte paardrijd- beweging ook echt mee vooruit kon komen!

De ontwikkeling

En zo ontstond het bedrijf waarin de ouders Jef van de Wardt en Désirée van Hoeve zich op een lange, intensieve weg van ontwikkeling hebben gestort. In Azië vonden ze een systeem wat deels aan hun verwachtingen voldeed. Dit was echter niet optimaal werkend, nog geen mooi design en werd amateuristisch geproduceerd op kleine schaal. Met name Jef die daarvoor 20 jaar een technische productie afdeling bij een toon aangevend bedrijf had geleid wist vrijwel direct hoe het beter zou kunnen. De jaren erna zijn besteed aan het ontwikkelen van een mooi hoogwaardig product. Inmiddels is het assortiment met vele andere dieren uitgebreid en komen er jaarlijks vele containers met dieren naar Nederland om vanuit hier over Europa verspreid te worden onder vele afnemers.

Animal Riding van dit moment

Animal-Riding is een vaste factor op de jaarlijkse International Toyfair in Nürnberg, heeft verschillende awards gewonnen en zorgt nog steeds bij iedereen die voor het eerst kennis maakt met het product voor een lach op het gezicht! Animal-Riding heeft al ontelbare kinderen blij gemaakt met één van de dieren uit het assortiment!

X